Peliteollisuus

Teknologian nopea kehitys mahdollistaa entistä fotorealistisemmat pelimaailmat ja -hahmot. Tämän myötä realismia pyritään lisämään peleihin monilla eri tavoin paremman immersion aikaansaamiseksi – varsinkin AAA-tason peleissä. Nämä metodit pitävät sisällään muun muassa elokuvamaisia lähestymistapoja tarinankerronnassa, 3D-kameroiden operoimisessa, valaistuksessa, visuaalisten elementtien sommittelussa, videosisältöjen hyödyntämisessä pelimaailman sisällä ja niin edelleen.

Nimeni on Joonas Nieminen ja olen media-alan ammattilainen keneltä löytyy ammattitason kilpapelitaustaa ja hieman IT-insinöörin vikaakin. Pelailen paljon vapaa-ajallani ja motivaatio on suuri päästä paremmin sisään peliteollisuuteen. Hallitsen Adoben ohjelmistot erinomaisesti sekä osaan perustason juttuja Unreal Engine pelimoottorista sekä osaan myös hieman 3D-mallintaa esimerkiksi 3D Studio Maxilla, SketchUp Pro:lla, Rhinoceroksella ja Blenderillä. Unreal Enginellä tein jopa pienen pelidemon hyödyntäen node-pohjaista visual scripting ominaisuutta (blueprints). Mikäli teillä on käytössä eri ohjelmistoja, niin ei hätää – olen nopea oppimaan uusia asioita.

Pelien markkinointi

Vaikka kyseessä ei olisikaan AAA-tason peli, niin videoalan ammattilaisesta on suuri apu esimerkiksi uusien pelaajien tavoittamisessa. 

Markkinoinnilla on iso rooli pelien myynnin osalta. Videoalan ammattilainen on erinomainen apu pelien trailereiden, devaus videopäiväkirjojen (making of), isompien päivityksien julkaisujen ja launch partyjen dokumentoinnissa sekä näiden sisältöjen julkaisuissa eri viestinnän alustoille. Näin kehittäjätiimi voi keskittyä heille olennaiseen työhön, eli pelien kehittämiseen, kun markkinointipuoli on ammattilaisen käsissä.

Markkinoinnin avulla voidaan saada hyvät ennakkomyynnit ennen varsinaista pelin julkaisua.

Voin auttaa esimerkiksi näissä tehtävissä:

 • Elokuvamainen pelikokemus
 • 3D-kameran animointi
 • Hahmojen blockaus
 • Valaistus
 • Trailerit
 • Markkinointi
 • Videosisältöjen kuvaus ja leikkaus
 • Making of eli devaus päiväkirjat
 • Roolitus eli casting
 • Haastattelut
 • Tapahtumien mediasisällöt
 • Grafiikka-animaatiot
 • Some-alustojen sisällöt
 • Jotain muuta? Onnistuu!

Häät kuvaajaa vailla?

Aftermovie

Tapahtumien kuvaaminen videolle takaa eläviä muistoja jotka herättävät tunteita. Teen tapahtumista pääsääntöisesti muutamien minuuttien mittaisia koostevideoita. Näitä kutsutaan myös nimellä aftermovie. Muutaman minuutin mittaisia videoita on helppo jakaa sosiaalisessa mediassa ja tiiviimpi pituus tuo myös uudelleenkatsomisarvoa. Esimerkiksi hääparit katselevat häävideoitaan vuosipäivinä läheistensä kanssa ja muistelevat tätä ihanaa tapahtumaa herkkujen kera. Tapahtuman aftermovie toimii myös hyvänä markkinoinnin välineenä tulevia tapahtumia varten. Aftermovien avulla voidaan kosiskella uusia yhteistyökumppaneita sekä herätellä mielenkiintoa some-kanavissa tulevan tapahtuman osalta.

6h: 1 300€ +24% ALV
8h: 1 600€ +24% ALV
Yli 8h lisätunnit: 150€/h +24% ALV

Ikuistetaan tilanne

Tapahtuman valokuvaus mahdollistaa laadukkaat ja helposti jaettavat kuvat sekä tapahtuman järjestäjälle että tapahtuman vieraille. Teen asiakkaalleni kuvista aina sekä WEB että PRINT optimoidut versiot eri käyttötarkoituksia varten. Valikoidut PRINT kuvat voi suoraan lähettää lehdistölle sekä näistä voi tulostuttaa itselleen vaikka julisteen tai banderollin seuraavaa tapahtumaa varten. WEB versiot on optimoitu suosituimpien sosiaalisen median alustojen kuva-asetuksia ajatellen.

Kuten kuvistakin voi päätellä – tapahtumia on kuvattu laidasta laitaan vaikka tässä on näytillä vain murto-osa. Pukeudun myös tapahtuman mukaisesti; minulta löytyy omat turvavarusteet mikäli mennään rakennustyömaalle ja pukujakin löytyy häitä ja yritystapahtumia varten.

6h: 900€ +24% ALV
8h: 1 200€ +24% ALV
Yli 8h lisätunnit: 100€/h +24% ALV
IMG_10067_web
petteri_orpo_003s
IMG_6254
xmasjkl_aa_speaker_001
IMG_8382
IMG_9733
lohenkasvatus_002
DayZero_002
IMG_6391
andament_group_30v_party_web

Tarvitseeko tapahtumanne sekä video- että valokuvausta? Kysy tarjous.

Grafiikka-animaatiot tapahtuman ruuduille

Tapahtumissa on monia ruutuja joissa näytetään vieraille esimerkiksi päivän ohjelma. Myös esiintymislavan taustalla, puhujan oman materiaalin lisäksi, on paljon mahdollisuuksia esitettävälle sisällölle; tapahtuman logo, tulevat puhujat ja tauko diat saadaan animoinnin keinoin elävöitettyä juuri teidän tapahtumaanne varten sopiviksi. Animoidut sisällöt ovat vieraille huomattavasti vaikuttavampaa katseltavaa kuin pelkkä paikallaan oleva teksti ruutu tai kuva.

Tein grafiikka-animaatiot ensimmäiseen Illuusio peliseminaariin Joensuussa 2011 ja tällöin yhtenä pääpuhujana oli Peter Vesterbacka (tuolloin vielä Rovion tallissa) ja tein muutamalle isommalle nimelle omat puhuja-animaatiot. Tässä oli Peterin ensimmäiset sanat lavalla: ”Vau, viimeksi kun minulla oli oma sisääntuloanimaatio niin se oli Googlen järjestämässä tapahtumassa.

Alkaen 100€/h +24% ALV

Sivustoa päivitetään

JoonasNieminen.fi -sivustoa päivitetään parhaillaan ja siksi suurin osa sivuista ja linkeistä voivat olla joko ”rikki” tai täynnä placeholder sisältöjä. Ettehän anna tämän häiritä. Mikäli teillä on kysyttävää, niin ottakaa rohkeasti yhteyttä niin kerron mielelläni lisää palveluistani.

Videotuotannot

Valokuvaus

Hääkuvaus

Tapahtumakuvaus

Grafiikka-animaatiot

Tekoäly

Koulutukset

Videotuotannot

Valokuvaus

Grafiikka-animaatiot

Muut

Case 1

Case 2

Case 3

© 2024 JoonasNieminen.fi

fiFI